Bezlepkový chléb, sypaný lněnými semínky

250 min.
Česká republika

Ingredience

    • 300gramůSměs Promix UNI komfort
    • 2lžíceLněné semínko
    • 1lžíceChlebové koření hrubě mleté bio
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
764 mg
Cukr
43 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pečicí nádoby domácí pekárny vlijeme vodu, vsypeme moučnou směs Promix uni, chlebové koření a jednu lžíci lněných semínek. Pekárnu nastavíme na příslušný program a spustíme. Po chvilce pekárnu vypneme, stěrkou setřeme zbytky surovin na těsto ze stěn pečicí nádoby a pekárnu opět zapneme. Když pekárna ukončí program hnětení těsta, povrch těsta zarovnáme a posypeme druhou lžicí lněných semínek. Poté pekárnu opět zapneme a necháme chléb dopéci. Program pečení chleba trvá přibližně 2 hodiny, po upečení necháme chléb vystydnout a podáváme ho jako ostatní podobné pečivo, rozkrájený na krajíce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.