Bezlepkový dort s tvarohovým krémem a višněmi

20 min.
Česká republika

Ingredience

  • Tvarohový krém
    • 2decilitryMléko polotučné
    • 2lžíceŽelatina
    • 500gramůTvaroh měkký
    • 3lžíceCukr moučkový
    • 1kusCukr vanilka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
21 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé borůvky necháme okapat, odložíme z nich asi 3 lžíce na ozdobu. Do mísy nalijeme 2 dl mléka, rozmícháme 2 lžíce želatiny. Jakmile se želatina rozpustí, přidáme 500 g měkkého tvarohu se 3 lžícemi moučkového cukru, rozmícháme a elektrickým šlehačem vyšleháme hladký krém.
  • 2
    Dno a boky malé dortové formy vyložíme bezlepkovými piškoty (asi 1/3), které zalijeme polovinou tvarohového krému. Na krém položíme 1/2 borůvek, tu zakryjeme vrstvou piškotů (2/3). Na piškoty nalijeme zbytek krému, do kterého přimícháme zbylé borůvky. Povrch krému uhladíme, pokryjeme zbylými piškoty. Dort dáme vychladit a zatuhnout minimálně na 4 hodiny.
  • 3
    Smetanu (min. 31%) vyšleháme na tuhou šlehačku. Ztuhnutý tvarohový dort ozdobíme šlehačkou, borůvkami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.