Bezlepkový dort s tvarohovým krémem a višněmi
20 min.
Ingredience
- 400gramůBorůvky
- 150gramůPiškoty bezlepkové
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- Tvarohový krém
- 2decilitryMléko polotučné
- 2lžíceŽelatina
- 500gramůTvaroh měkký
- 3lžíceCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
21 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé borůvky necháme okapat, odložíme z nich asi 3 lžíce na ozdobu. Do mísy nalijeme 2 dl mléka, rozmícháme 2 lžíce želatiny. Jakmile se želatina rozpustí, přidáme 500 g měkkého tvarohu se 3 lžícemi moučkového cukru, rozmícháme a elektrickým šlehačem vyšleháme hladký krém.
- 2Dno a boky malé dortové formy vyložíme bezlepkovými piškoty (asi 1/3), které zalijeme polovinou tvarohového krému. Na krém položíme 1/2 borůvek, tu zakryjeme vrstvou piškotů (2/3). Na piškoty nalijeme zbytek krému, do kterého přimícháme zbylé borůvky. Povrch krému uhladíme, pokryjeme zbylými piškoty. Dort dáme vychladit a zatuhnout minimálně na 4 hodiny.
- 3Smetanu (min. 31%) vyšleháme na tuhou šlehačku. Ztuhnutý tvarohový dort ozdobíme šlehačkou, borůvkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.