Bezlepkový jablečný dort
55 min.
Ingredience
- 150gramůJablka
- 120gramůMouka bezlepková
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůCukr krupice
- 2,5decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 50gramůCukr skořicový
- Na vytření formy
- 3lžíceStrouhanka bezlepková
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
27 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
767 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Omytá a oloupaná jablka nastrouháme, v míse je smícháme s bezlepkovou moukou na bábovku Jizerka. Dortovou formu vytřeme máslem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Těsto nalijeme do formy, pečeme v předehřáté troubě na 160°C přibližně 30 - 40 minut do zlatova. Upečený korpus po chvíli opatrně vyjmeme (uvolníme) z formy a necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme smetanu s cukrem na tuhou šlehačku a zakysanou (hustou) smetanu rozmícháme.
- 2Vychladlý korpus potřeme zakysanou smetanou, ozdobíme kopečky šlehačky, posypeme skořicovým cukrem. Nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.