Bezlepkový jablečný dort

55 min.
Česká republika

Ingredience

    • 150gramůJablka
    • 120gramůMouka bezlepková
    • 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
    • 50gramůCukr krupice
    • 2,5decilitrySmetana 16% (pochoutková)
    • 50gramůCukr skořicový
  • Na vytření formy
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
27 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
767 mg
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá a oloupaná jablka nastrouháme, v míse je smícháme s bezlepkovou moukou na bábovku Jizerka. Dortovou formu vytřeme máslem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Těsto nalijeme do formy, pečeme v předehřáté troubě na 160°C přibližně 30 - 40 minut do zlatova. Upečený korpus po chvíli opatrně vyjmeme (uvolníme) z formy a necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme smetanu s cukrem na tuhou šlehačku a zakysanou (hustou) smetanu rozmícháme.
  • 2
    Vychladlý korpus potřeme zakysanou smetanou, ozdobíme kopečky šlehačky, posypeme skořicovým cukrem. Nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.