Bezlepkový perník s kandovaným ovocem
130 min.
Ingredience
- Na formu
- 2lžíceMouka bezlepková
- 1lžíceMáslo čerstvé
- Těsto
- 100gramůOřechy vlašské
- 100gramůKandované ovoce
- 250gramůMouka bezlepková Mantler
- 1lžíceKlíčky pohankové
- 100gramůCukr krystal
- 100mililitrůOlej stolní
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 25gramůKypřicí prášek do perníku
- 150mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
25 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Ořechy nasekáme, kandované ovoce pokrájíme na menší kousky. Z mléka, oleje, celých vajec, cukru, cukru vanilka, lžičky rumu, mouky, pohankových klíčků a kypřícího prášku do perníku vypracujeme těsto, do kterého vmícháme i nasekané ořechy a kousky kandovaného ovoce.
- 2Troubu předehřejeme na 200°C a těsto dáme do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Před pečením potřeme perník rozšlehaným vejcem. Perník je hotový, když na špeli, kterou do něj píchneme, nezůstane těsto.
- 3Perník podáváme vychladlý, jako moučník.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.