Bezlepkový piškotový dort s jablky

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 750gramůJablka
    • 6decilitrůVoda pitná
    • 200gramůCukr moučkový
    • 2kusyPuding bezlepkový
    • 400gramůPiškoty bezlepkové
    • 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
898 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
153 g
Vláknina
6 g
Cukr
109 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá a oloupaná jablka rozkrájíme, vykrojíme jadřince a pokrájíme je na čtvrtky. Dáme je do hrnce, zalijeme je vodou (4 dl), přidáme moučkový cukr a rozvaříme je. Poté je necháme vychladnout. V misce si rozmícháme 2 dl vody s 2 bezlepkovými pudinky. Uvaříme je v rendlíku podle receptu na obalu. (Vaříme je přibližně 2 minuty za stálého míchání.) Puding necháme vychladnout a smícháme ho s rozvařenými jablky. Směs dobře vymícháme, případně vyšleháme.
  • 2
    Dno a boky malé dortové formy(nebo mísy) vyložíme bezlepkovými piškoty, které zalijeme 1/3 jablečného pudingu, položíme další vrstvu piškotů, zase je přelijeme 2/3 pudingu. Poklademe 3 vrstvu piškotů, zalijeme zbytkem pudingu, povrch uhladíme a dáme do chladničky na 12 hodiny ztuhnout.
  • 3
    Smetanu (min. 31%) vyšleháme na tuhou šlehačku. Druhý den bezlepkový puding vyklopíme na tác, ozdobíme šlehačkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.