Bezový sirup
50 min.
Ingredience
- 5litrůVoda pitná
- 3,5kilogramyCukr krupice
- 75gramůKyselina citrónová
- 5kusůCitrony
- 90kusůBezinkový květ
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2742 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
714 g
Vláknina
5 g
Cukr
685 g
Postup přípravy
- 1Do vody vsypeme cukr, povaříme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Poté zlehka vaříme ještě asi 5 min.
- 2Do vlažného roztoku přilijeme šťávu z citrónů, přidáme kyselinu citrónovou a vložíme květy černého bezu (které jsme si předem rozložili na papír, aby vylezli broučci a mušky, které se v květech mohou ukrývat).
- 3Celou nádobu z nálevem necháme nejlépe den stát na teplém místě.
- 4Druhý den ochutnáme a popř. dochutíme citrónovou šťávou (můžeme bez problému použít citrón z nálevu).
- 5Můžeme konzumovat okamžitě po přecezení bez dalších úprav, ale pro delší skladování je třeba šťávu znovu ohřát a nalít do horkých vysterilizovaných skleněných lahví (např. od vína se šroubovacím uzávěrem). Necháme zcela vychladnout a uložíme pokud možno do lednice.
- 6Sirup můžeme i zavařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 19. 6. 2016
Bezový sirup
😁byl super
Anonymní uživatel
st 14. 6. 2017
Uživatel uvařil tento recept
Jednoduché a výsledek výborný.
Anonymní uživatel
ne 18. 6. 2017
Bezový sirup
je moc dobrý