Bigos

200 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1616 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
35 g
Sacharidy
263 g
Vláknina
34 g
Cukr
142 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby namočíme do vody, ze syrového zelí obereme zvadlé listy a zelí nakrouháme na nudličky, oloupané cibule nakrájíme nadrobno, kysané zelí vyjmeme z nálevu a překrájíme, maso i klobásy nakrájíme na kostky, švestky nakrájíme na kousky.
  • 2
    Na sádle (2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme maso s klobásou, zarestujeme, přidáme protlak, pár vteřin smažíme, přidáme syrové zelí, zalijeme polovinou vývaru, přidáme sůl a koření a na mírném plameni dusíme.
  • 3
    V kastrolku dusíme houby ve vodě, v níž jsme je měli namočené.
  • 4
    Na zbylém sádle podusíme kysané zelí, zalijeme vínem, necháme vydusit, zalijeme zbylým vývarem a dusíme doměkka.
  • 5
    Když je maso téměř dušené, přilijeme k němu uvařené houby, udušené kysané zelí a švestky. Směs dodusíme. Případně ještě dochutíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 3. 12. 2016
Bigos
Skvělé jídlo do chladných dnů. Jen se mi nechtělo mýt tři kastroly, takže jsem vařila postupně v jednom hrnci - po částečném podušení hovězího masa jsem přidala vepřové, houby a zelí a dodusila. Už čerstvě uvařené to bylo výborné, ale po rozležení to nemělo chybu. Doporučuju :)