Bílá bábovka jaffa

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 155gramůČokoláda bílá
    • 250gramůMáslo čerstvé
    • 250gramůCukr krupice
    • 3kusyVejce slepičí
    • 2lžícePomerančová kůra
    • 1lžíceLikér pomerančový
    • 1lžíceCukr moučkový
    • 60mililitrůMléko polotučné
    • 315gramůSamokypřicí mouka
Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do ohnivzdorné misky vložíme nastrouhanou bílou čokoládu a ve vodní lázni ji necháme za stálého míchání rozpustit na hladkou kaši. Poté dáme misku stranou, aby čokoláda vychladla.
  • 2
    Máslo a cukr utřeme v míse do nadýchaného krému. Vmícháme vejce, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, likér a vychladlou čokoládu.
  • 3
    Přisypeme mouku, přilijeme mléko a promícháme. Těsto nalijeme do vymazané bábovkové formy a pečeme 30 minut.
  • 4
    Poté necháme 5 minut ve formě odpočinout, vyklopíme a necháme vychladnout. Ozdobíme moučkovým cukrem, případně kandovanou pomerančovou kůrou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.