Bílá čokoládová pěna s lesním ovocem
23 min.
Ingredience
- 180gramůPoleva čokoládová bílá
- 90gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 6lžicLikér Grand Marnier
- 250gramůLesní plody - mražené
- 30gramůCukr moučkový
- 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
895 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
74 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Polevu rozpustíme v teplé vodní lázni a potom ji zchladíme.
- 2Z moučkového cukru a másla vyšleháme pěnu. Po jednom přidáváme žloutky a šleháme ještě 5 minut. Metlou do směsi všleháme pomerančový likér a rozpuštěnou polevu a nakonec vmícháme zpola ušlehanou smetanu.
- 3Pěnu vložíme do mísy a necháme nejméně 2 hodiny v chladničce.
- 4Lžící namočenou v horké vodě z pěny vykrajujeme noky, upravíme je na talíře a obložíme lesním ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.