Bílá čokoládová pěna s třešněmi

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé třešně s 10g cukru krátce povaříme (pokud nemáme čerstvé třešně, můžeme použít mražené, kandované nebo kompotované). Nad horkou vodní lázní vyšleháme zbylý cukr se žloutky, přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu a ušlehanou šlehačku, potom opatrně přimícháváme tuhý sníh z bílků. Vzniklou směs necháme asi 2 hodiny v lednici vychladit.
  • 2
    Povařené vychladlé třešně nalijeme do poháru a naneseme čokoládovou pěnu. Můžeme opakovat a nakonec ozdobíme třešněmi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.