Bílá čokoládová pěna s třešněmi
35 min.
Ingredience
- 20gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 200gramůČokoláda bílá
- 200mililitrůSmetana ke šlehání 30%
- 200gramůTřešně
- 1mililitrVoda pitná
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé třešně s 10g cukru krátce povaříme (pokud nemáme čerstvé třešně, můžeme použít mražené, kandované nebo kompotované). Nad horkou vodní lázní vyšleháme zbylý cukr se žloutky, přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu a ušlehanou šlehačku, potom opatrně přimícháváme tuhý sníh z bílků. Vzniklou směs necháme asi 2 hodiny v lednici vychladit.
- 2Povařené vychladlé třešně nalijeme do poháru a naneseme čokoládovou pěnu. Můžeme opakovat a nakonec ozdobíme třešněmi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.