Bílá čokoládová zmrzlina
25 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 125gramůCukr krupice
- 300mililitrůMléko plnotučné
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůČokoláda bílá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
41 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
80 mg
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Ušleháme do pěny žloutky a cukr.
- 2V hrnci přivedeme mléko a rozlámanou čokoládu téměř k varu. Trochu horkého mléka přilijeme ke žloutkové směsi a postupně vmícháme všechno mléko.
- 3Dáme všechno zpět do hrnce a pomalu zahříváme za stálého míchání, až zmizí pěna a směs se přichytává ke spodku vařečky. Nevaříme.
- 4Hmotu necháme vychladnout a vmícháme šlehačku. Vše nalijeme do mrazuvzdorné nádoby a necháme mrazit 3 hodiny. Poté přendáme do mísy a rozmícháme, aby se rozbily ledové krystalky. Vrátíme do mrazuvzdorné nádoby. Necháme v mrazničce 2 hodiny. Opět rozmícháme a mrazíme ještě 2 hodiny. Vyndáme 30 minut před podáváním.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.