Bílá čokoládová zmrzlina

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
41 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
80 mg
Cukr
48 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ušleháme do pěny žloutky a cukr.
  • 2
    V hrnci přivedeme mléko a rozlámanou čokoládu téměř k varu. Trochu horkého mléka přilijeme ke žloutkové směsi a postupně vmícháme všechno mléko.
  • 3
    Dáme všechno zpět do hrnce a pomalu zahříváme za stálého míchání, až zmizí pěna a směs se přichytává ke spodku vařečky. Nevaříme.
  • 4
    Hmotu necháme vychladnout a vmícháme šlehačku. Vše nalijeme do mrazuvzdorné nádoby a necháme mrazit 3 hodiny. Poté přendáme do mísy a rozmícháme, aby se rozbily ledové krystalky. Vrátíme do mrazuvzdorné nádoby. Necháme v mrazničce 2 hodiny. Opět rozmícháme a mrazíme ještě 2 hodiny. Vyndáme 30 minut před podáváním.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.