Bílkové suchárky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
764 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo rozpustíme, formu (nejlépe úzkou) vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 150 °C.
  • 2
    Z bílků ušleháme pevný sníh, do něhož zašleháme polovinu cukru, zbylý cukr už jen lehce vmícháme střídavě s vlažným máslem a moukou. Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme, až těsto zezlátne.
  • 3
    Upečený piškot necháme zchladnout, poté krájíme na řezy, které usušíme v troubě zahřáté na 90 – 110 °C.
  • 4
    Ještě horké řezy obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.