Bílkové suchárky
45 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůCukr moučka
- 80gramůMouka polohrubá
- 20gramůMáslo čerstvé
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- Na obalení
- 1kusCukr vanilka
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
764 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozpustíme, formu (nejlépe úzkou) vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 150 °C.
- 2Z bílků ušleháme pevný sníh, do něhož zašleháme polovinu cukru, zbylý cukr už jen lehce vmícháme střídavě s vlažným máslem a moukou. Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme, až těsto zezlátne.
- 3Upečený piškot necháme zchladnout, poté krájíme na řezy, které usušíme v troubě zahřáté na 90 – 110 °C.
- 4Ještě horké řezy obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.