Bílkový chlebíček tmavý
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaMouka pšeničná hrubá
- 180gramůCukr krupice
- 2lžíceKakao - prášek
- 1špetkaAmonium
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100gramůPoleva čokoládová
- 100gramůSolamyl
- 8kusůVaječný bílek slepičí
- 1lžíceTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
775 mg
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Ušleháme z bílků tuhý sníh, zašleháme do něj cukr, prosáté kakao s bramborovou moučkou a amoniem, přiléváme postupně rozehřáté máslo (zchladlé).
- 2Vymažeme tukem chlebíčkovou formu, vysypeme moukou a nalijeme těsto. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 3Po vychladnutí chlebíček poléváme kakaovou polevou. Můžeme jej uprostřed rozříznout a potřít zavařeninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.