Bílkový krém na zdobení perníků
20 min.
Ingredience
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 15mililitrůOcet vinný
- 170gramůCukr krupice
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
170 g
Cukr
167 g
Vápník
5 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme syrový bílek, přilijeme ocet, promícháme a postupně přisypáváme krupicový cukr. Stále mícháme, nejméně 15 minut, až se utvoří lesklý krém.
- 2Krémem naplníme igelitový pytlík, odstřihneme malý kousek špičky a vytlačujeme bílkový krém na cukroví. Nejvhodnější je ke zdobení perníků. Krém necháme asi 8 minut zaschnout, aby se neotíral.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.