Bílkový ořechový dort s čokoládou
65 min.
Ingredience
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 120gramůOřechy vlašské
- 60gramůKandovaná citronová kůra
- 60gramůČokoláda 70% kakao
- 100gramůPoleva kakaová
- Na formu
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého zašleháme cukr. Potom vmícháme nastrouhané ořechy, nadrobno nakrájenou kandovanou citronovou kůru a najemno nakrájenou čokoládu (čokoládu krájíme nahřátým ostrým nožem.)
- 2Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-45 minut.
- 3Hotový dort neprokrajujeme, jen přelijeme kakaovou (nebo rumovou) polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.