Bílkový ořechový dort s čokoládou

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého zašleháme cukr. Potom vmícháme nastrouhané ořechy, nadrobno nakrájenou kandovanou citronovou kůru a najemno nakrájenou čokoládu (čokoládu krájíme nahřátým ostrým nožem.)
  • 2
    Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-45 minut.
  • 3
    Hotový dort neprokrajujeme, jen přelijeme kakaovou (nebo rumovou) polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.