Bílý čokoládový dort

70 min.
Evropa

Ingredience

  • Náplň
    • 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 100gramůČokoláda bílá
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
53 mg
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyšleháme máslo, cukr a celá, vejce do pěny elektrickým šlehačem.
  • 2
    Přimícháme prosátou mouku, prášek do pečiva, nastrouhanou čokoládu a maizenu. Po částech a zlehka přidáme směs a zamícháme do ušlehaného základu.
  • 3
    Hmotu nalijeme do připravené formy a stejnoměrně rozetřeme. Pečeme 35-40 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až je dort dobře propečený.
  • 4
    Obrátíme ho na drátěnou podložku a necháme vychladnout. Dort rozkrojíme a potřeme polovinou ušlehané šlehačky. Obě poloviny spojíme a šlehačkou potřeme i povrch. Zbytek šlehačky nastříkáme po okraji a po stranách.
  • 5
    Celý dort ozdobíme hoblinami z bílé čokolády.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.