Bílý čokoládový dort
70 min.
Ingredience
- 90gramůMáslo čerstvé
- 175gramůCukr krupice
- 125gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 6kusůVejce slepičí
- 100gramůČokoláda bílá
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- Náplň
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůČokoláda bílá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
53 mg
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Vyšleháme máslo, cukr a celá, vejce do pěny elektrickým šlehačem.
- 2Přimícháme prosátou mouku, prášek do pečiva, nastrouhanou čokoládu a maizenu. Po částech a zlehka přidáme směs a zamícháme do ušlehaného základu.
- 3Hmotu nalijeme do připravené formy a stejnoměrně rozetřeme. Pečeme 35-40 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až je dort dobře propečený.
- 4Obrátíme ho na drátěnou podložku a necháme vychladnout. Dort rozkrojíme a potřeme polovinou ušlehané šlehačky. Obě poloviny spojíme a šlehačkou potřeme i povrch. Zbytek šlehačky nastříkáme po okraji a po stranách.
- 5Celý dort ozdobíme hoblinami z bílé čokolády.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.