Bílý dort z čokolády a tvarohu

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 400gramůČokoláda bílá
    • 300gramůMáslo pomazánkové
    • 250gramůTvaroh jihočeský tučný
    • 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 100gramůPiškoty dětské kulaté
    • 80gramůMáslo čerstvé
    • 120gramůBorůvky
    • 30gramůCukr krupice
    • 10mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
895 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
66 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
13 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Piškoty rozdrtíme na jemnou strouhanku a smícháme s máslem. Vypracujeme drobenku, kterou natlačíme na dno dortové formy, vyložené papírem. Necháme v chladu ztuhnout. Čokoládu nalámeme na menší kousky.
  • 2
    Pomazánkové máslo, tvaroh a 260ml smetany smícháme dohromady. Dobře promícháme v krém. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, vmícháme zbytek smetany, lžíci krému z tvarohu a vyšleháme dohladka. Postupně vmícháme i zbytek krému.
  • 3
    Krém nalijeme do formy na korpus, povrch uhladíme a necháme ztuhnout v chladničce do druhého dne.
  • 4
    Borůvky dáme do misky, přidáme cukr, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme ohřát v mikrovlnné troubě. Dochutíme citronovou šťávou a necháme vychladit.
  • 5
    Porce dortu servírujeme přelité borůvkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.