Bílý dort z čokolády a tvarohu
40 min.
Ingredience
- 400gramůČokoláda bílá
- 300gramůMáslo pomazánkové
- 250gramůTvaroh jihočeský tučný
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůPiškoty dětské kulaté
- 80gramůMáslo čerstvé
- 120gramůBorůvky
- 30gramůCukr krupice
- 10mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
895 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
66 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
13 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Piškoty rozdrtíme na jemnou strouhanku a smícháme s máslem. Vypracujeme drobenku, kterou natlačíme na dno dortové formy, vyložené papírem. Necháme v chladu ztuhnout. Čokoládu nalámeme na menší kousky.
- 2Pomazánkové máslo, tvaroh a 260ml smetany smícháme dohromady. Dobře promícháme v krém. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, vmícháme zbytek smetany, lžíci krému z tvarohu a vyšleháme dohladka. Postupně vmícháme i zbytek krému.
- 3Krém nalijeme do formy na korpus, povrch uhladíme a necháme ztuhnout v chladničce do druhého dne.
- 4Borůvky dáme do misky, přidáme cukr, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme ohřát v mikrovlnné troubě. Dochutíme citronovou šťávou a necháme vychladit.
- 5Porce dortu servírujeme přelité borůvkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.