Biskupský beránek
70 min.
Ingredience
- 220gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůCukr moučkový
- 5kusůVejce slepičí
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 130gramůTuk Hera jedlý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOřechy vlašské
- 1hrstHrozinky
- 2lžíceRum
- 2lžíceČokoláda na vaření
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
31 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme pevný sníh. V míse utřeme vejce, moučkový cukr, Heru a máslo. Potom přisypeme mouku s práškem do pečiva, mleté ořechy, rozinky namočené v rumu a nastrouhanou čokoládu. Vše důkladně promícháme, nejlépe elektrickým hnětačem. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh.
- 2Těsto vlijeme do máslem silně vymazané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 160-170°C asi 45-50 minut.
- 3Hotového beránka můžeme zdobit čokoládovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 28. 3. 2017
Biskupský beránek
Tento recept se teď hodí