Biskupský chlebíček bez vážení
55 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr krupice
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4lžíceKandovaná pomerančová kůra
- 4lžíceOřechy lískové
- 4lžíceHrozinky
- 150lžicČokoláda na vaření
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- Na polevu
- 150gramůČokoláda na vaření
- 50gramůTuk ztužený
- Na vymazání
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
816 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
47 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Ovoce, ořechy i čokoládu nasekáme nadrobno a smícháme s 1 lžící mouky (na lžíce odvažujeme až po nakrájení). Změklé máslo ušleháme s cukrem a žloutky, přidáme polovinu mouky a polovinu ovocné směsi a polovinu pevného sněhu z bílků. Poté vmícháme zbytek mouky s kypřícím práškem, druhou polovinu ovocné směsi a bílkového sněhu.
- 2Těsto vlijeme do chlebíčkové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Vložíme na plechu do trouby vyhřáté na 250 °C a 5 minut zprudka pečeme, poté teplotu snížíme na 200 °C a pečeme asi 1/2 hodiny.
- 3Chlebíček vyklopíme z formy, necháme vychladnout a polijeme čokoládovou polevou. Ukládáme zabalený do alobalu.
- 4Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni, mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.