Biskupský chlebíček bez vážení

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
816 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
47 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ovoce, ořechy i čokoládu nasekáme nadrobno a smícháme s 1 lžící mouky (na lžíce odvažujeme až po nakrájení). Změklé máslo ušleháme s cukrem a žloutky, přidáme polovinu mouky a polovinu ovocné směsi a polovinu pevného sněhu z bílků. Poté vmícháme zbytek mouky s kypřícím práškem, druhou polovinu ovocné směsi a bílkového sněhu.
  • 2
    Těsto vlijeme do chlebíčkové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Vložíme na plechu do trouby vyhřáté na 250 °C a 5 minut zprudka pečeme, poté teplotu snížíme na 200 °C a pečeme asi 1/2 hodiny.
  • 3
    Chlebíček vyklopíme z formy, necháme vychladnout a polijeme čokoládovou polevou. Ukládáme zabalený do alobalu.
  • 4
    Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni, mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.