Biskupský chlebíček II
45 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 80gramůCukr moučkový
- 120gramůMouka polohrubá
- 50gramůHrozinky
- 50gramůKandované ovoce
- 50gramůMeruňky
- 50gramůFíky čerstvé
- 100lžicTuk
- 1hrstMouka pšeničná hrubá
- Poleva
- 100gramůTuk
- 2lžíceKakao
- 80gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
5287 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
609 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
2 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Z bílků našleháme tuhý sníh a do něj střídavě vmícháme žloutky a cukr po lžících. Potom vmícháme mouku a do hotového těsta ještě vmícháme hrozinky, nasekané kandované ovoce, meruňky a fíky.
- 2Těsto rozetřeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a ve středně horké troubě upečeme.
- 3Po vyklopení necháme vychladnout a celý povrch polijeme polevou.
- 4Poleva: v rozpuštěném tuku umícháme dohladka kakao a cukr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.