Biskvitové řezy

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 220gramůMáslo čerstvé
    • 350gramůCukr moučkový
    • 4kusyVejce slepičí
    • 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 200mililitrůMléko polotučné
    • 2lžíceMouka pšeničná hrubá
    • 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    200 g másla vymícháme s cukrem, za stálého míchání postupně přidáváme žloutky. Potom přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru, za stálého míchání přiléváme mléko. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme na něj těsto, rovnoměrně rozetřeme a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 3
    Upečený moučník můžeme potřít rumovou nebo jinou polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.