Biskvitové řezy
45 min.
Ingredience
- 220gramůMáslo čerstvé
- 350gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaCitronová kůra
- 200mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1200 g másla vymícháme s cukrem, za stálého míchání postupně přidáváme žloutky. Potom přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru, za stálého míchání přiléváme mléko. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme na něj těsto, rovnoměrně rozetřeme a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 3Upečený moučník můžeme potřít rumovou nebo jinou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.