Blatenské sladké hrušky

35 min.

Ingredience

    • 150gramůČokoláda hořká
    • 2,5decilitryMléko polotučné
    • 40gramůPudinkový prášek - čokoládový
    • 40gramůCukr krupice
    • 20gramůCukr vanilka
    • 50mililitrůLikér mandlový - Amaretto
    • 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 200gramůKompot hruškový
    • 0,5litrZmrzlina vanilková
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
854 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
48 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
5 g
Cukr
64 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládu rozlámeme na malé kousky, které dáme do kastrůlku, zalijeme 50 ml mléka a za stálého míchání rozpustíme čokoládu. Vmícháme Amaretto a ihned stáhneme ze sporáku.
  • 2
    Vanilkový pudinkový prášek dr Oetker vsypeme do kastrůlku s cukrem, studeným mlékem, vanilkovým cukrem. Ponorným mixérem šleháme na hustý krém asi 3 minuty na hladký krém. Potom dáme vychladit do lednice.
  • 3
    Zmrzlinu rozdělíme do dezertních pohárů, přidáme nakrájené hrušky, které pokryjeme čokoládovým krémem. Na krém ještě naaranžujeme hrušky. Poháry ozdobíme hrubě nastrouhanou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.