Bleskový koláč

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
22 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  • 2
    Máslo utřeme s větší částí cukru a se žloutky, vmícháme prosátou mouku a nakonec sníh z bílků ušlehaný se zbylým cukrem.
  • 3
    Těsto vlijeme do formy, rozetřeme a posypeme směsí ořechů, skořice a cukru.
  • 4
    Koláč pečeme v předehřáté troubě a upečený ihned nakrájíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.