Bobříci
110 min.
Ingredience
- 120gramůMed včelí
- 70gramůCukr třtinový
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaKypřicí prášek do perníku
- 220gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na marcipán
- 200gramůMléko plnotučné sušené
- 3lžíceSirup Golden
- 40mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 1lžičkaTresť mandlová
- 200gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
1 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem.
- 2Ve vodní lázni rozpustíme cukr s medem a olejem a necháme vychladnout. Poté vmícháme mouku s kypřicím práškem a práškem do perníku. Vypracujeme kompaktní těsto, které necháme ve fólii alespoň hodinu v chladničce.
- 3Marcipán připravíme z uvedených surovin. Vodu přidáváme opatrně, musí vzniknout tvárná hmota. Vyválíme válečky na prst silné.
- 4Z těsta vyválíme obdélníčky, velké tak, by se do nich dal zabalit marcipánový váleček.
- 5Vytvořené válečky šikmo krájíme a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme zhruba 20 minut.
- 6Upečené těsto nechám asi 14 dní uležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.