Bobříci

110 min.
Česká republika

Ingredience

    • 120gramůMed včelí
    • 70gramůCukr třtinový
    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 1lžičkaKypřicí prášek do perníku
    • 220gramůMouka pšeničná hladká T 650
  • Na marcipán
    • 200gramůMléko plnotučné sušené
    • 3lžíceSirup Golden
    • 40mililitrůVoda pitná
    • 1lžičkaOlej rostlinný
    • 1lžičkaTresť mandlová
    • 200gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
1 g
Cukr
60 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem.
  • 2
    Ve vodní lázni rozpustíme cukr s medem a olejem a necháme vychladnout. Poté vmícháme mouku s kypřicím práškem a práškem do perníku. Vypracujeme kompaktní těsto, které necháme ve fólii alespoň hodinu v chladničce.
  • 3
    Marcipán připravíme z uvedených surovin. Vodu přidáváme opatrně, musí vzniknout tvárná hmota. Vyválíme válečky na prst silné.
  • 4
    Z těsta vyválíme obdélníčky, velké tak, by se do nich dal zabalit marcipánový váleček.
  • 5
    Vytvořené válečky šikmo krájíme a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme zhruba 20 minut.
  • 6
    Upečené těsto nechám asi 14 dní uležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.