Bobulový salát z jahod, malin, borůvek a rybízu
40 min.
Ingredience
- Na salát
- Na vinnou pěnu
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůVíno portské
- 2lžíceCukr moučkový
- 0,5kusPomeranče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
7 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme jahody, a pokud jsou větší, rozpůlíme je. Omyjeme maliny, borůvky a rybíz. Rybíz zbavíme stopek. V misce smícháme všechno ovoce dohromady.
- 2Do misky vlijeme šťávu vymačkanou z jednoho pomeranče. V ní rozmícháme cukr, dokud se nerozpustí. Vzniklou šťávou zakapeme ovoce.
- 3Do hrnku vlijeme vodu a vložíme na ni kovovou misku a do ní vlijeme žloutky, víno a přidáme cukr. Vyšleháme ve vodní lázni hladký krém, kterým přelijeme salát. Necháme salát 4 hodiny v chladničce vychladit. Před podáváním salát posypeme nastrouhanou kůrou z poloviny pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.