Bobulový salát z jahod, malin, borůvek a rybízu

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
7 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme jahody, a pokud jsou větší, rozpůlíme je. Omyjeme maliny, borůvky a rybíz. Rybíz zbavíme stopek. V misce smícháme všechno ovoce dohromady.
  • 2
    Do misky vlijeme šťávu vymačkanou z jednoho pomeranče. V ní rozmícháme cukr, dokud se nerozpustí. Vzniklou šťávou zakapeme ovoce.
  • 3
    Do hrnku vlijeme vodu a vložíme na ni kovovou misku a do ní vlijeme žloutky, víno a přidáme cukr. Vyšleháme ve vodní lázni hladký krém, kterým přelijeme salát. Necháme salát 4 hodiny v chladničce vychladit. Před podáváním salát posypeme nastrouhanou kůrou z poloviny pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.