Bonbony s ořechy

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
81 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
6 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnku vlijeme smetanu a postavíme na plotnu. Vaříme při mírné teplotě, počkáme, dokud nedojde k varu. Pak do ní naházíme nalámanou bílou i hořkou čokoládu, za stálého míchání rozpouštíme. Připravíme si pánvičku, nasekáme ořechy (část jich necháme vcelku na ozdobení bonbonů), na sucho je opražíme, necháme vychladnout. Smetanovo-čokoládovou hmotu přemístíme do misky a kuchyňským robotem, nastaveným na nejnižší rychlost, vyšleháme dohladka. Přidáme med, vlijeme vaječný koňak, přisypeme nadrobno nasekané opražené ořechy, vše ušleháme. Hotovou směsí naplníme cukrářský sáček a stříkáme hmotu do formiček. Na každý bonbon položíme jako ozdobu půlku vlašského ořechu. Necháme ztuhnout v chladu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.