Bordeauxská omáčka
25 min.
Ingredience
- 200mililitrůVíno červené
- 1kusŠalotka
- 2špetkyPepř cayenský
- 400mililitrůOmáčka rajčatová
- 150gramůMorek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
32 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Šalotku nakrájíme najemno a nasypeme do hrnce. Podlijeme vínem, opepříme a vaříme 10 až 15 minut. Přimícháme rajčatovou omáčku a ještě 2 minuty povaříme.
- 2Omáčku přecedíme přes jemné sítko a přidáme vařený, najemno pokrájený hovězí morek.
- 3Omáčka je vhodná ke grilovaným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.