Bordeauxská omáčka

25 min.
Francie

Ingredience

    • 200mililitrůVíno červené
    • 1kusŠalotka
    • 2špetkyPepř cayenský
    • 400mililitrůOmáčka rajčatová
    • 150gramůMorek
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
32 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku nakrájíme najemno a nasypeme do hrnce. Podlijeme vínem, opepříme a vaříme 10 až 15 minut. Přimícháme rajčatovou omáčku a ještě 2 minuty povaříme.
  • 2
    Omáčku přecedíme přes jemné sítko a přidáme vařený, najemno pokrájený hovězí morek.
  • 3
    Omáčka je vhodná ke grilovaným masům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.