Borůvková marmeláda s citronem

15 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
8 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme a v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou. Citrony omyjeme a vymačkáme z nich šťávu.
  • 2
    Borůvky v nižším hrnci rozmačkáme, přilijeme k nim citronovou šťávu, přidáme želírovací cukr a směs za stálého míchání přibližně 5 minut vaříme. Případnou pěnu odstraníme.
  • 3
    Uvařenou marmeládou naplníme čisté zavařovací skleničky, zavíčkujeme je, obrátíme dnem vzhůru a necháme pomalu zcela vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.