Borůvková marmeláda s citronem
15 min.
Ingredience
- 1kilogramBorůvky
- 2kusyCitrony
- 1baleníCukr želírovací
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
8 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme a v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou. Citrony omyjeme a vymačkáme z nich šťávu.
- 2Borůvky v nižším hrnci rozmačkáme, přilijeme k nim citronovou šťávu, přidáme želírovací cukr a směs za stálého míchání přibližně 5 minut vaříme. Případnou pěnu odstraníme.
- 3Uvařenou marmeládou naplníme čisté zavařovací skleničky, zavíčkujeme je, obrátíme dnem vzhůru a necháme pomalu zcela vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.