Borůvková muffina - malý dortík

33 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
911 mg
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní těsto na muffiny získáme promícháním rozpuštěného a vychladlého másla, vajec, mléka, cukru a špetky pravé vanilky nebo 1/2 sáčku vanilkového cukru. Dále si v jiné míse smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, jedlou sodou a borůvkami (ty ovšem do základního receptu nepatří). Do této směsi vlijeme tekutou směs (máslo, mléko, cukr) a krátce zamícháme, nesmí se přemíchat.
  • 2
    Troubu vyhřejeme na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Připravíme si formu na muffiny, každý důlek vyložíme papírovým košíčkem. Těsto rozdělíme do košíčků a na plechu v troubě pečeme 15-18 minut dozlatova.
  • 3
    Do základního těsta na muffiny můžeme přidávat různé příchutě např. čokoládu, maliny, kokos, banán, oříšky apod. a budou vždy výborné.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.