Borůvková omáčka
27 min.
Ingredience
- 25gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCukr krupice
- 100mililitrůVoda pitná
- 500gramůBorůvky
- 1lžičkaSolamyl
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Borůvky nasypeme do hrnce, přidáme máslo, cukr a trochu vody. Vaříme 10 minut, až se voda téměř vyvaří. V mléce rozmícháme trochu solamylu a přilijeme k borůvkám. Vaříme ještě dvě minuty a omáčku odstavíme. Borůvky by měly být již rozvařené.
- 2Omáčka je vhodná k palačinkám nebo lívancům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.