Borůvková omáčka staročeská
30 min.
Ingredience
- 1kilogramBorůvky
- 100gramůCukr krystal
- 1špetkaSkořice mletá
- 1lžíceMouka polohrubá
- 2decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
6 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme a v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou.
- 2V hrnci borůvky rozmačkáme, přidáme k nim cukr s mletou skořicí a za stálého míchání je rozvaříme. Rozvařené borůvky prolisujeme.
- 3V hrnci smícháme mléko s lžící mouky, přimícháme prolisované borůvky a za stáléhé míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- 4Teplou omáčkou poléváme kynuté knedlíky, noky, lívance nebo palačinky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.