Borůvková omáčka staročeská

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kilogramBorůvky
    • 100gramůCukr krystal
    • 1špetkaSkořice mletá
    • 1lžíceMouka polohrubá
    • 2decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
6 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme a v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou.
  • 2
    V hrnci borůvky rozmačkáme, přidáme k nim cukr s mletou skořicí a za stálého míchání je rozvaříme. Rozvařené borůvky prolisujeme.
  • 3
    V hrnci smícháme mléko s lžící mouky, přimícháme prolisované borůvky a za stáléhé míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
  • 4
    Teplou omáčkou poléváme kynuté knedlíky, noky, lívance nebo palačinky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.