Borůvková omáčka zahuštěná jíškou

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mléka a mouky v malém kastrůlku připravíme jíšku.
  • 2
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou, v hrnci je promícháme s cukrem, máslem a dusíme.
  • 3
    Když borůvky změknou, zahustíme je jíškou a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
  • 4
    Teplou omáčku podáváme s omeletami nebo vdolky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.