Borůvková omáčka zahuštěná jíškou
30 min.
Ingredience
- 0,5kilogramBorůvky
- 100gramůCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Z mléka a mouky v malém kastrůlku připravíme jíšku.
- 2Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou, v hrnci je promícháme s cukrem, máslem a dusíme.
- 3Když borůvky změknou, zahustíme je jíškou a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- 4Teplou omáčku podáváme s omeletami nebo vdolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.