Borůvková pěna

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky nasypeme do kastrůlku, pokapeme citrónovu šťávou, zalijeme trochou vody a přivedeme k varu.
  • 2
    Žloutky rozšleháme v mixéru, poté přidáme postupně cukr a šleháme dokud směs nezíská bílou barvu. Přilijeme k borůvkám a za stálého míchání a při nízké teplotě asi 8 minut povaříme.
  • 3
    Plátky želatiny mezitím namočíme do studené vody a necháme okapat.
  • 4
    Mísu postavíme na kostky ledu, vlijeme borůvkovou směs, přidáme želatinu a za stálého míchání necháme směs vychladnout.
  • 5
    Ze smetany vyšleháme šlehačku a tři čtvrtiny z ní vmícháme do borůvkové směsi. Rozetřeme do formy a vložíme asi na půl hodiny do lednice.
  • 6
    Hotový dezert dozdobíme zbytem šlehačky a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.