Borůvková pěna
40 min.
Ingredience
- 220gramůCukr krupice
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 500gramůBorůvky
- 4plátkyŽelatina bílá plátky
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Borůvky nasypeme do kastrůlku, pokapeme citrónovu šťávou, zalijeme trochou vody a přivedeme k varu.
- 2Žloutky rozšleháme v mixéru, poté přidáme postupně cukr a šleháme dokud směs nezíská bílou barvu. Přilijeme k borůvkám a za stálého míchání a při nízké teplotě asi 8 minut povaříme.
- 3Plátky želatiny mezitím namočíme do studené vody a necháme okapat.
- 4Mísu postavíme na kostky ledu, vlijeme borůvkovou směs, přidáme želatinu a za stálého míchání necháme směs vychladnout.
- 5Ze smetany vyšleháme šlehačku a tři čtvrtiny z ní vmícháme do borůvkové směsi. Rozetřeme do formy a vložíme asi na půl hodiny do lednice.
- 6Hotový dezert dozdobíme zbytem šlehačky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.