Borůvková polévka finská

30 min.
Finsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, důkladně propláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat.
  • 2
    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Solamyl rozmícháme v trošce studené vody.
  • 3
    Mléko nalijeme do hrnce, přidáme do něj cukr, přisypeme borůvky a necháme 15 minut vařit. Pak polévku zahustíme rozmíchaným Solamylem, krátce povaříme, přimícháme žloutky a nakonec sníh z bílků.
  • 4
    Polévku podáváme teplou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.