Borůvková polévka finská
30 min.
Ingredience
- 250gramůBorůvky
- 6lžicCukr moučkový
- 1lžíceSolamyl
- 2lžíceVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 1litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, důkladně propláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat.
- 2Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Solamyl rozmícháme v trošce studené vody.
- 3Mléko nalijeme do hrnce, přidáme do něj cukr, přisypeme borůvky a necháme 15 minut vařit. Pak polévku zahustíme rozmíchaným Solamylem, krátce povaříme, přimícháme žloutky a nakonec sníh z bílků.
- 4Polévku podáváme teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.