Borůvková polévka s červeným vínem
35 min.
Ingredience
- 250mililitrůVíno červené
- 1kusSkořice celá
- 70gramůCukr krupice
- 1lžíceMouka kukuřičná
- 3lžíceVoda pitná
- 125mililitrůZakysaná smetana
- 125mililitrůSmetana sladká 12%
- 250gramůBorůvky
- 350mililitrůDžus jeřabinový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
7 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme jeřabinovou šťávu, víno, 1 ks celé skořice, cukr a zvolna vaříme cca 15 minut.
- 2Přidáme borůvky, několik jich necháme stranou na zdobení. Vaříme cca 5 minut.
- 3Zalijeme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě cca 3 minuty povaříme.
- 4Vyndáme skořici a necháme trochu zchladnout. Přidáme obě smetany, promícháme a necháme vychladit.
- 5Na talíři zdobíme čerstvými borůvkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.