Borůvková polévka s červeným vínem

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 250mililitrůVíno červené
    • 1kusSkořice celá
    • 70gramůCukr krupice
    • 1lžíceMouka kukuřičná
    • 3lžíceVoda pitná
    • 125mililitrůZakysaná smetana
    • 125mililitrůSmetana sladká 12%
    • 250gramůBorůvky
    • 350mililitrůDžus jeřabinový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
7 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme jeřabinovou šťávu, víno, 1 ks celé skořice, cukr a zvolna vaříme cca 15 minut.
  • 2
    Přidáme borůvky, několik jich necháme stranou na zdobení. Vaříme cca 5 minut.
  • 3
    Zalijeme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě cca 3 minuty povaříme.
  • 4
    Vyndáme skořici a necháme trochu zchladnout. Přidáme obě smetany, promícháme a necháme vychladit.
  • 5
    Na talíři zdobíme čerstvými borůvkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.