Borůvková polévka s chlebovými krutony
20 min.
Ingredience
- 300gramůBorůvky
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceCukr moučkový
- 1lžíceCukr vanilka
- 1lžičkaSkořice mletá
- 100gramůZakysaná smetana
- 2plátkyChléb toastový
- 0,5litrMléko polotučné
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
46 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
6 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, důkladně propláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat.
- 2Mléko nalijeme do hrnce, osladíme moučkovým i vanilkovým cukrem, převedeme varem, odstavíme a necháme vystydnout.
- 3Přibližně dvě třetiny borůvek rozmixujeme, smícháme se 2 žloutky, propasírujeme, ochutíme skořicí a se zakysanou smetanou vmícháme do vychladlého mléka.
- 4Toustový chléb nakrájíme na kostičky a prudce osmažíme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle.
- 5Na polévku v servírovacích miskách nasypeme zbylé borůvky s chlebovými krutony a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.