Borůvková polévka s i jahodami a perníkem

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 3lžíceSirup malinový
    • 500mililitrůVoda pitná
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 80gramůCukr krupice
    • 50gramůJahody zahradní
    • 2lžícePerník
    • 80mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 120gramůSmetana jihočeská zakysaná15%
    • 250gramůBorůvky
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme ovoce a několik kousků odložíme stranou na ozdobu.
  • 2
    Do hrnce nalijeme vodu, ovocný sirup, přidáme skořici a cukr. Množství cukru přizpůsobíme sladkosti ovoce. Směs přivedeme do varu a vaříme asi 10 minut. Přidáme borůvky a jahody a dále vaříme ještě asi 5 minut.
  • 3
    Přidáme strouhaný perník a znovu přivedeme k varu a povaříme ještě asi 3 minuty. Když polévka zhoustne sejmeme ji z ohně a za občasného promíchání necháme asi půl hodiny vychladnout. Spojíme sladkou a zakysanou smetanu, vmícháme je do polévky a dáme na několik hodin do lednice.
  • 4
    Porce před podáváním zdobíme ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.