Borůvková polévka s i jahodami a perníkem
30 min.
Ingredience
- 3lžíceSirup malinový
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSkořice mletá
- 80gramůCukr krupice
- 50gramůJahody zahradní
- 2lžícePerník
- 80mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 120gramůSmetana jihočeská zakysaná15%
- 250gramůBorůvky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme ovoce a několik kousků odložíme stranou na ozdobu.
- 2Do hrnce nalijeme vodu, ovocný sirup, přidáme skořici a cukr. Množství cukru přizpůsobíme sladkosti ovoce. Směs přivedeme do varu a vaříme asi 10 minut. Přidáme borůvky a jahody a dále vaříme ještě asi 5 minut.
- 3Přidáme strouhaný perník a znovu přivedeme k varu a povaříme ještě asi 3 minuty. Když polévka zhoustne sejmeme ji z ohně a za občasného promíchání necháme asi půl hodiny vychladnout. Spojíme sladkou a zakysanou smetanu, vmícháme je do polévky a dáme na několik hodin do lednice.
- 4Porce před podáváním zdobíme ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.