Borůvková polévka s ořechy

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme je okapat. Vlašské ořechy nakrájíme najemno.
  • 2
    Čtvrtinu borůvek dáme stranou a zbylé vaříme v horké vodě asi 20 minut. Uvařené propasírujeme přes jemný cedník, přidáme k nim vanilkový cukr a solamyl a důkladně promícháme. Propasírované ochucené borůvky necháme vychladnout a pak k nim přisypeme zbylé plody.
  • 3
    Polévku na talířích posypeme nasekanými ořechy, přidáme kopeček vyšlehané šlehačky a studenou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.