Borůvková polévka s ořechy
30 min.
Ingredience
- 1kilogramBorůvky
- 20gramůCukr vanilka
- 2litryVoda pitná
- 1lžíceSolamyl
- 2lžíceOřechy vlašské
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme je okapat. Vlašské ořechy nakrájíme najemno.
- 2Čtvrtinu borůvek dáme stranou a zbylé vaříme v horké vodě asi 20 minut. Uvařené propasírujeme přes jemný cedník, přidáme k nim vanilkový cukr a solamyl a důkladně promícháme. Propasírované ochucené borůvky necháme vychladnout a pak k nim přisypeme zbylé plody.
- 3Polévku na talířích posypeme nasekanými ořechy, přidáme kopeček vyšlehané šlehačky a studenou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.