Borůvková povidla
70 min.
Ingredience
- 1kilogramBorůvky
- 0,5kilogramCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
161 g
Vláknina
6 g
Cukr
147 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou, v nižším hrnci je zcela rozvaříme a necháme vychladnout.
- 2Potom borůvky znovu přivedeme k varu, přimícháme cukr a vaříme, až zcela zhoustnou.
- 3Horkými borůvkovými povidly plníme čisté teplé sklenice s patentním uzávěrem. Sklenice uzavřeme, až když povidla v nich vychladnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.