Borůvková třená bublanina
50 min.
Ingredience
- 100gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 4lžíceCukr moučkový
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrMléko plnotučné
- 140gramůMouka polohrubá
- 500gramůBorůvky
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Borůvky promyjeme v sítu, necháme je odkapat, dáme do mísy a promícháme s práškovým cukrem.
- 2Do druhé mísy dáme žloutky, cukr krupici, máslo, vše utřeme do pěny. Pak postupně za stálého míchání přisypeme prosátou mouku, kterou jsme promíchali s práškem do pečiva a nakonec těsto zředíme mlékem a přimícháme tuhý sníh z bílků.
- 3Těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a těsto po celé ploše pokryjeme borůvkami.
- 4Bublaninu pečeme v předehřáté troubě při 180-200 °C asi 30 minut dozlatova.
- 5Vychladlou bublaninu pokrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.