Borůvková třená bublanina

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky promyjeme v sítu, necháme je odkapat, dáme do mísy a promícháme s práškovým cukrem.
  • 2
    Do druhé mísy dáme žloutky, cukr krupici, máslo, vše utřeme do pěny. Pak postupně za stálého míchání přisypeme prosátou mouku, kterou jsme promíchali s práškem do pečiva a nakonec těsto zředíme mlékem a přimícháme tuhý sníh z bílků.
  • 3
    Těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a těsto po celé ploše pokryjeme borůvkami.
  • 4
    Bublaninu pečeme v předehřáté troubě při 180-200 °C asi 30 minut dozlatova.
  • 5
    Vychladlou bublaninu pokrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.