Borůvkové dortíky
35 min.
Ingredience
- 1lžíceTuk Hera jedlý
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceCukr krupice
- 5lžicMouka polohrubá
- 0,5kilogramBorůvky
- 2lžíceCukr moučkový
- 2,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, důkladně je v cedníku opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
- 3V míse z mléka, žloutků, krupicového cukru a mouky vypracujeme hladké, ne příliš husté těsto, do kterého zlehka přimícháme sníh z bílků.
- 4Těsto nalijeme do tukem vymazané zapékací formy, hustě ho posypeme borůvkami a ve středně vyhřáté troubě pečeme přibližně 20 minut.
- 5Upečené pocukrujeme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.