Borůvkové řezy z bramborového těsta

65 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
5 g
Cukr
58 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené brambory rozšťoucháme a vložíme do mísy. Přisypeme mouku, jedlou sodu, cukr, strouhanou citronovou kůru, přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na tři díly. Vyválíme na stejné pláty. V misce rozdrtíme borůvky s vanilkovým cukrem. Plech vymažeme tukem, položíme první plát a pomažeme polovinou borůvek s cukrem, zakryjeme druhým plátem těsta a znovu pomažeme borůvkami. Nakonec položíme třetí plát, povrch potřeme máslem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 minut. Necháme vychladnout, nakrájíme na úhledné řezy a podáváme jako moučník.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.