Borůvkové želé

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a malou část dáme stranou.
  • 2
    Zbylé borůvky v hrnci s vodou uvaříme doměkka a pak je i v vodou necháme překapat přes síto. Do šťávy potom přimícháme želírovací cukr v poměru 100 gramů na 1 dl, přilijeme šťávu vymačkanou z citronů, přisypeme celé borůvky, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 5 minut.
  • 3
    Z hotové marmelády sebereme pěnu a směsí naplníme čisté sklenice. Zavíčkujeme je, obrátíme dnem vzhůru a necháme zcela vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.