Borůvkové želé
25 min.
Ingredience
- 1kilogramBorůvky
- 3decilitryVoda pitná
- 2kusyCitrony
- 400gramůCukr želírovací
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a malou část dáme stranou.
- 2Zbylé borůvky v hrnci s vodou uvaříme doměkka a pak je i v vodou necháme překapat přes síto. Do šťávy potom přimícháme želírovací cukr v poměru 100 gramů na 1 dl, přilijeme šťávu vymačkanou z citronů, přisypeme celé borůvky, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 5 minut.
- 3Z hotové marmelády sebereme pěnu a směsí naplníme čisté sklenice. Zavíčkujeme je, obrátíme dnem vzhůru a necháme zcela vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.