Borůvkový chlebíček z třeného těsta
70 min.
Ingredience
- 250gramůMouka polohrubá
- 150gramůHera
- 150gramůCukr krystal
- 1kusCukr vanilka
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1,5decilitryKompot borůvkový
- 2lžíceSolamyl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
25 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme Heru s krystalovým a vanikovým cukrem do pěny, pak přimícháme vajíčko. Mouku smícháme s kypřícím práškem a přidáme ji do mísy k pěně. Přilijeme mléko a vypracujeme těsto.
- 2Zapékací formu vymažeme máslem a polovinu těsta do ní rovnoměrně rozložíme. Zbylé těsto smícháme s kompotem včetně šťávy, se Solamylem a pak rozprostřeme na světlé těsto ve formě. Vidličkou těsto "protáhneme", aby vzniklo mramorování.
- 3Formu s těstem dáme do trouby předehřáté na 175 stupňů a pečeme přibližně 45 až 50 minut.
- 4Upečený chlebíček necháme ve formě chvíli chladnout, pak opatrně vyklopíme, přikryjeme utěrkou a necháme zcela vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.