Borůvkový chlebíček z třeného těsta

70 min.

Ingredience

    • 250gramůMouka polohrubá
    • 150gramůHera
    • 150gramůCukr krystal
    • 1kusCukr vanilka
    • 3kusyVejce slepičí
    • 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 1,5decilitryKompot borůvkový
    • 2lžíceSolamyl
    • 1lžíceMáslo čerstvé
    • 4lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
25 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme Heru s krystalovým a vanikovým cukrem do pěny, pak přimícháme vajíčko. Mouku smícháme s kypřícím práškem a přidáme ji do mísy k pěně. Přilijeme mléko a vypracujeme těsto.
  • 2
    Zapékací formu vymažeme máslem a polovinu těsta do ní rovnoměrně rozložíme. Zbylé těsto smícháme s kompotem včetně šťávy, se Solamylem a pak rozprostřeme na světlé těsto ve formě. Vidličkou těsto "protáhneme", aby vzniklo mramorování.
  • 3
    Formu s těstem dáme do trouby předehřáté na 175 stupňů a pečeme přibližně 45 až 50 minut.
  • 4
    Upečený chlebíček necháme ve formě chvíli chladnout, pak opatrně vyklopíme, přikryjeme utěrkou a necháme zcela vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.