Borůvkový dezert se želatinou

20 min.

Ingredience

    • 4lžíceŽelatina
    • 6lžicCukr třtinový
    • 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 250gramůPiškoty dětské kulaté
    • 60mililitrůRum
    • 500gramůBorůvky
    • 1decilitrSirup javorový
    • 6decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
4 g
Cukr
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrůlku vlijeme 1 dl vody, přisypeme želatinu, dobře promícháme a necháme 30 minut namočené. Následovně vychladlou želatinu za stálého míchání zalijeme 5 dl vroucí vody a zase důkladně promícháme na hladkou hmotu. Želé necháme vychladnout.
  • 2
    Vejce rozklepneme, z bílku vyšleháme tuhý sníh, který osladíme cukrem a zase dobře vyšleháme. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a smícháme spolu s tuhým sněhem a vychladlým želé. Vypracujeme lehký krém.
  • 3
    Skleněné skleničky vypláchneme studenou vodou. Do každé naskládáme několik piškotů, pokapeme je rumem. Na piškoty poklademe borůvky, polijeme je sirupem. Nakonec vše přikryjeme hotovým krémem a hotový dezert dáme do lednice vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.