Borůvkový dezert se želatinou
20 min.
Ingredience
- 4lžíceŽelatina
- 6lžicCukr třtinový
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůPiškoty dětské kulaté
- 60mililitrůRum
- 500gramůBorůvky
- 1decilitrSirup javorový
- 6decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
4 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku vlijeme 1 dl vody, přisypeme želatinu, dobře promícháme a necháme 30 minut namočené. Následovně vychladlou želatinu za stálého míchání zalijeme 5 dl vroucí vody a zase důkladně promícháme na hladkou hmotu. Želé necháme vychladnout.
- 2Vejce rozklepneme, z bílku vyšleháme tuhý sníh, který osladíme cukrem a zase dobře vyšleháme. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a smícháme spolu s tuhým sněhem a vychladlým želé. Vypracujeme lehký krém.
- 3Skleněné skleničky vypláchneme studenou vodou. Do každé naskládáme několik piškotů, pokapeme je rumem. Na piškoty poklademe borůvky, polijeme je sirupem. Nakonec vše přikryjeme hotovým krémem a hotový dezert dáme do lednice vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.