Borůvkový džem s citronovou šťávou
40 min.
Ingredience
- 2kilogramyBorůvky
- 800gramůCukr krystal
- 1kusCitrony
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
67 g
Postup přípravy
- 1Borůvky přebereme, očistíme a na sítu důkladně propláchneme vodou. Nasypeme do hrnce a zcela rozvaříme. Poté přidáme cukr a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Přilijeme šťávu vymačkanou z citronu, znovu krátce povaříme a ihned rozdělíme do skleniček.
- 2Po vychladnutí uzavřeme. Odložíme a uchováme na temném a chladnějším místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.