Borůvkový džem s citronovou šťávou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
67 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky přebereme, očistíme a na sítu důkladně propláchneme vodou. Nasypeme do hrnce a zcela rozvaříme. Poté přidáme cukr a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Přilijeme šťávu vymačkanou z citronu, znovu krátce povaříme a ihned rozdělíme do skleniček.
  • 2
    Po vychladnutí uzavřeme. Odložíme a uchováme na temném a chladnějším místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.