Borůvkový džem vařený

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
67 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky přebereme, očistíme, na sítu důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Nasypeme do hrnce, přidáme cukr, promícháme a necháme stát do druhého dne.
  • 2
    Poté cca 10 minut povaříme a znovu odložíme přes noc do chladu. Vše znovu zopakujeme třetí den. Následující den džem povaříme do zhoustnutí, rozdělíme do skleniček a necháme vychladnout. Uzavřeme a uchováme na temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.