Borůvkový džem vařený
55 min.

Ingredience
- 2kilogramyBorůvky
- 800gramůCukr krystal
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
67 g
Postup přípravy
- 1Borůvky přebereme, očistíme, na sítu důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Nasypeme do hrnce, přidáme cukr, promícháme a necháme stát do druhého dne.
- 2Poté cca 10 minut povaříme a znovu odložíme přes noc do chladu. Vše znovu zopakujeme třetí den. Následující den džem povaříme do zhoustnutí, rozdělíme do skleniček a necháme vychladnout. Uzavřeme a uchováme na temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.