Borůvkový koláč s drobenkou
50 min.
Ingredience
- 0,5kilogramMouka polohrubá
- 150gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůHera
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 0,5litrBorůvky
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 60gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
- 2,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1248 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
34 g
Sacharidy
217 g
Vláknina
9 g
Cukr
86 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2V misce z moučkového cukru, másla a hrubé mouky připravíme drobenku.
- 3Mléko ohřejeme, rozpustíme v něm krupicový cukr a Heru, nalijeme do velké mísy s polohrubou moukou a kypřicím práškem. Pak ještě přimícháme rozšlehaná vajíčka a vypracujeme řidší těsto.
- 4Těsto nalijeme do vymazané formy nebo pekáče, posypeme borůvkami, drobenkou a upečeme dozlatova ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.