Borůvkový koláč s drobenkou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1248 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
34 g
Sacharidy
217 g
Vláknina
9 g
Cukr
86 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    V misce z moučkového cukru, másla a hrubé mouky připravíme drobenku.
  • 3
    Mléko ohřejeme, rozpustíme v něm krupicový cukr a Heru, nalijeme do velké mísy s polohrubou moukou a kypřicím práškem. Pak ještě přimícháme rozšlehaná vajíčka a vypracujeme řidší těsto.
  • 4
    Těsto nalijeme do vymazané formy nebo pekáče, posypeme borůvkami, drobenkou a upečeme dozlatova ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.