Borůvkový koláč s mandlemi
60 min.
Ingredience
- 300gramůMáslo čerstvé
- 250gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1lžičkaCitronová kůra
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůZakysaná smetana
- 100gramůMandle mleté
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceCukr moučkový
- 750gramůBorůvky
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
35 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru do pěny. Postupně zašleháme vejce a zakysanou smetanu. Nakonec vmícháme mleté mandle promíchané s moukou a kypřicím práškem.
- 2Těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme omytými okapanými borůvkami.
- 3Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 25-30 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
- 4Před podáváním koláč poprášíme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.