Borůvkový koláč s meruňkovým želé

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 210C.
  • 2
    Křehké těsto rozválíme a vyložíme jím vymazanou koláčovou formu. Zakryjeme pečícím papírem a na něj rozložíme několik sušených bílých fazolí aby korpus držel tvar. Pečeme asi 10minut do zalatohněda.
  • 3
    Vyjmeme z trouby, necháme mírně vychladnout, poté rozetřeme na korpus cukrářskou šlehačku, nasypeme borůvky, posypeme cukrem a dáme zpět do trouby ještě na 20minut.
  • 4
    Meruňkové želé zahřejeme při nízké teplotě a nalijeme na hotový koláč.
  • 5
    Citrónovou kůru nakrájíme na kousky a krátce blanšírujeme, poté jí posypeme želé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.